A Geréby Kúria Hotel és Lovasudvarról...

Ötömösi Geréby GyulaAz egykori majort Ötömösi Geréby Gyula alapította 1800-as évek vége felé. A köztiszteletben álló, a szegények jótevőjeként is fellépő földesúr nemzetközileg is elismert ménest létesített a majorban. Okleveles gazdászként a birtokot mintagazdasággá fejlesztette.

A tizenkilencedik századi vidéki kúriák világa attól volt gyönyörű, hogy ötvözték benne a természet és a kultúra csodáit.

Kis oázisként léteztek a nagy magyar pusztában, ahol építészet, példás kertművelés, gazdálkodás, élvonalbeli állattenyésztés találkozott valamilyen formában a zenével, irodalommal és a gasztronómiával.

Geréby Gyula halála után sajnos a Kúria magára maradt, állapota leromlott, használhatatlanná vált. 1986-ban – teljes körű felújítást követően – mint szálloda nyitotta meg kapuit. Kezdetben az akkori központi szállodalánc részeként üzemelt, 1991 óta azonban magántulajdonban van.


Szélesi László és Látos Lajos ügyvezető tulajdonosok több mint két évtizede igazgatják a Geréby Kúriát, amely az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően a régió egyik legelegánsabb rendezvényhelyszínévé nőtte ki magát.


A Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar ma.

A legfontosabb üzenet :

Pusztán vendégszeretet!

 

Hitvallásunk és egyben mottónk is ez a kis szlogen, mert ez az Önök megelégedettségének és a mi eredményességünk záloga! Jöjjenek el Lajosmizsére, kóstolják meg házias ízeinket, tültődjenek fel egy kis vidéki hangulattal, érezzék jól magukat nálunk!

Disznóvágás csapatépítés

Disznóvágás videó